A vitaminhiány bizony a hajkorona csillogását is veszélyeztetheti

hajhullás

Sokan hajlamosak a vitaminok szedését az immunrendszerrel együtt emlegetni, mint egyetlen létező, logikus összefüggést. Viszont ezen anyagok bevitele nem csupán a védekező mechanizmusok optimális működése szempontjából kulcsfontosságú. Erre épp a haj a legjobb példa.

A hajszálak azonnal megérzik a nem megfelelő közeget, hiszen az aprólékos érhálózatnak hála folyamatosan detektálják a test állapotát. És ha azt tapasztalják, hogy a terep élhetetlenné válik, akkor bizony úgy döntenek, hogy elhagyják a fedélzetet. A hajhullás többek között ilyen módon is kezdetét veheti.

A megoldás ennyire egyszerű?

Természetesen elbagatellizálni a helyzetet semmiképpen sem célszerű. De az biztos, hogy a minőségi hajhullás elleni vitamin szedése kizárólag pozitív változásokat generálhat a szervezet egészében. Ettől függetlenül célszerű utánamenni annak, hogy vajon lelki góc állhat-e a háttérben meghúzódva? Vagy egyéb, fizikai indok? Ugyanis ha igen, akkor a vitaminszedés csak ideig-óráig hozhat enyhülést és fellélegzést, viszont egyúttal borítékolható a visszaesés.

A kopaszodás visszafordítható?

Az esetek jelentékeny százalékában igen. Amennyiben a rendszeresen alkalmazott hajnövesztő elkezdi áldásos tevékenységét, úgy bukkanhatnak fel az első, aprócska hajszálkezdemények. Aztán az első hajszálacskákat követik a többiek, és kis túlzással élve a hajas fejbőr rügyet bonthat. A miniatűr kezdeményekből pedig kinőhetnek a „virágok”, ebben az esetben a hajkorona értékes tagjai.

Szóval beletörődni semmiképpen sem érdemes ebbe a helyzetbe, mert nagyon sokszor nem egyirányú folyamatról beszélünk. De az biztos, hogy függetlenül a hajhullás súlyosságától a gócpontokat ildomos felkutatni és először azokat orvosolni, hiszen ilyen módon érhető el tartós végeredmény. Természetesen mindeközben balgaság lenne nem élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek egyedülálló módon támogathatják a kopasz, azaz hajszálak szempontjából lakatlan területek benépesítését.

A fotó forrása:

LightField Studios / Shutterstock.com