Az okos apák műfenyőt vesznek (x)

okos apák műfenyőt vesznek

Régen, szenteste vacsora előtti hosszú és értékes órákat az Apukák általában a fenyőfa faragásával töltötték. Néhány karácsonykor ezt sikerült bosszankodás nélkül megúszni, amikor a karácsonyfa talpba könnyebben belepasszolt a fenyő. Bár ilyenkor is előfordult, hogy felállítás után realizálták, hogy ez bizony ferde lett. Ha őszinték akarunk lenni, a karácsonyfa felállítása sokszor volt vita forrása, mert nem találták meg a tavaly elrakott fenyőfa talpat, faragás közben könnyű sérüléseket szerezni. Mennyivel jobb lenne ezt az időt a gyerekekre, a családra fordítani!


Ezért az okos apák manapság már inkább tökéletesen élethű, és mégis szimmetrikus műfenyők mellett teszik le a voksukat, ahol ilyen problémák nincsenek. A fa passzol a talpba, nem kell faragni. Díszítés után porszívózni sem kell, így az Apáknak marad idejük a családra, a gyerekekre. Általában a fenyő beszerzése is az Apa dolga. Műfenyővel itt is időt takaríthat meg. Csak megrendeli a karacsonyfavilag.hu webshopból. A következő években pedig karácsony előtt nem kell újra beszerezni, csak elővenni a garázsból, pincéből, vagy a gardróbszekrény eldugott mélyéről.

Himalájai 3D borókafenyő
Himalájai 3D borókafenyő

Az Anyák van, hogy méltatlankodnak, hogy a műfenyőnek nincs illata. Ezt könnyen megoldhatjuk illóolajjal! Valószínűleg azt is könnyen kezelik az Apák, ha lustának nevezik őket, hogy így akarják megúszni a fenyővásárlást. Ez persze nem lustaság, inkább praktikusság, és jó időmenedzsment. A felszabadult időben nagyon jó játékokat lehet kitalálni a gyerekekkel, vagy beszerezni a meglepit Anyucinak.

A műfenyők sokkal élethűbbek, mint gondolnánk!

Magyarországon évtizedek óta a lucfenyő, és a Nordmann azaz a kaukázusi jegenyefenyő a legkeresettebb fajták karácsonyfának. Ezek a fenyők kínálatunkban is kiemelt szerepet kapnak. Más gyönyörű, a természetben gyakori fenyőt is forgalmazunk a karácsonyfavilág webshopján. Ilyenek a borókafenyő, a fehérfenyő a különböző alpesi és kanadai területek hegységeiben jellemző fenyőfa típusok. Pontosan betartjuk a sok szempontból álló listánkat, mely a típusjellemzőket sorolja fel minden fenyő fajtánál. Ilyenek az arányok, a fa alakja, színei, az ágak elhelyezkedése, sűrűsége, az ágak állása a törzshöz képest, a tűlevelet hosszúsága, alakja, vastagsága. Szóval minden olyan tulajdonság, ami alapján egyértelműen beazonosítható egy-egy fenyő fajtája.

műfenyő közelről

Igazi fenyőkről történt a modellezés

A fenyők nem mindig teljesen szimmetrikusak, ahogy az életben is van némi aszimmetria, így a fáinkban is. A műfenyőink a természetes fák pontos másolatai. Ezért fáink élethűek, mégis arányosak és harmonikusak, éppen, mint a valódi fenyők. Talál közöttük kicsiket, közepes méretűeket és hatalmasokat is. Szerencsére nem kell kidobni, vagy eltüzelni őket az ünnepek után.

3D és FULL 3D műfenyők

Ez egy új technológia, mely a néhány évvel ezelőtti műfenyőkre nem volt igaz. A fajtaspecifikus jellemzőket maximálisan szem előtt tartva minden ág ezzel a 3D technológiával készül a FULL 3D-s változatnál. A sima 3D-nél csak a külső, látszódó ágak készülnek így és a belső, sűrűséget biztosító ágak hagyományosak. Ez egy ár csökkentő megoldás, aminél csak egészen közelről látható a különbség.

3D királyi lucfenyő
3D királyi lucfenyő

Egyéb extrák a természetből

Ilyen természetes extrák pl. a tobozok és a hó, melyek az erdőkben lévő fákat juttatja eszünkbe. A műhó, valódi havas fenyőt idéz. A műhó elhelyezkedése az ágvégeken tényleg olyan, mintha ráhullott volna a hó. Belül nincs hó, csak az ágak végén. A hó fehér és kicsit csillan, mint ahogy a hó szikrázik. Van kicsit havas és egészen hófödte fenyőnk is. A tobozokkal szintén ilyen plusz, természetes hatást érhetünk el. Már csak az illatot kell odacsempésznünk pár csepp illóolajjal. Ezek után még a fa mellett állva sem vesszük észre a különbséget.