3 alkoholos meglepetés apák napjára

alkoholos ajándék apák napjára

Amikor ajándékot vásárolunk nem könnyű a feladat, ezért aztán egy férfinak a legegyszerűbb ha veszünk valami italt. Csupán egy dologra kell ügyelni az ital megvásárlásánál, hogy mindenképpen minőségi legyen az ajándék. Nehéz olyan statisztikát találni, amely megbízható ebben a kérdésben, de a férfiaknak valami erősebb italt, a nőknek édesebb, lágyabb ízű italt szoktak ajándékozni. Természetesen nem csak italt lehet ajándékozni, az itallal kapcsolatos kiegészítők is nagy örömet okozhatnak.

Milyen italokat adhatunk Apák napjára?

Már csak az a kérdés, hogy vajon melyik italok azok, amikkel tényleg lenyűgözhetünk egy édesapát. A továbbiakban minden kiderül.

  • Konyak

Az egyik legnépszerűbb ital amit ajándékozni szoktak. Igazából a konyak nem más, mint egy borpárlat, ami francia eredetű. Mindenképpen a márkát szabad választani belőle. Ha lehetőségünk van választani, létezik olyan változat amikor egy csomagban többféle konyak található, az ital korát különböző betűkkel jelölik az üvegen. A franciák úgy gondolják, hogy egy jó konyakhoz kávé és szivar illik, úgyhogy ezekkel is ki lehet egészíteni az ajándékot.

  • Whisky

Whisky esetében mindenképpen az ismert márkák közül illik választani mint a Jim Beam, Jack Daniels, Ballantine’s. Négy fajta whisky létezik az alapján, hogy miből készült (árpából, gabonából, főleg kukoricából vagy a maláta és a gabona keverékéből) maláta, gabona, kevert vagy bourbon whisky. A bourbon whisyk közé tartoznak a világ legismertebb és legkeresettebb skót whiskyjei, amelyeket 15-50 különböző maláta és gabona whisky keverésével állítanak elő.

A whisky rajongók számára a whisky elengedhetetlen a pihenéshez, így mindjárt vásárolhatunk az italhoz egy jó könyvet is. Mindkét italhoz illik a fúvott üveg, kristályos anyagú, titán tartalmú pohár, tökéletes optikai tulajdonságokkal, melyeket mosogatógépben is lehet tisztítani, többnyire Csehországban állítják elő. Kiegészíthetők vele a klasszikus italok.

  • Bor

Bárkinek ajándékozható ital, férfinak, nőnek egyaránt. Apák napjára inkább a száraz vagy félédes borok a megfelelőek. Fehér, rosé, vagy vörös mindegy, csupán a minőséghez ragaszkodjunk. Márkákat tekintve kiváló a Merlot, a Pinot Noir, Cabernet Savignon.

Mivel lehet még fokozni az ajándékozást?

Ha gondot okoz a palack kinyitása, akkor a kiváló minőségű Tescoma Presto bornyitó is szuper ajándék lehet, mind a parafa mind pedig a koronás palackok kinyitásához. A bornyitó rozsdamentes acélból készült, 3 év garanciával szintén jó kiegészítő ajándék lehet.

Bor felszolgálásakor, jég és hűtőszekrény nélkül is optimális hőmérsékletet biztosít és jégkockatartóként is használható a Manhattan borhűtő. A mosogatógépben mosható, rozsdamentes anyagból készült, duplafalú borhűtő maga is csodálatos ajándék lehet egy Apák napjára.

Több fajta ital szóba jöhet még ajándékozáskor, például lehet vodka is, amelynek fogyasztása jéghidegen és tisztán javasolt, és amennyiben mellette döntenénk vodka vásárlása online is lehetséges.

Összegezve

Apák napjára is megfelel a többféle alkoholos italból bármelyik, csak ne feledjük el, a minőségből nem szabad engedni.