Az apukák imádni fogják ezt a karácsonyi dekorációt!

piros karácsonyfa

A karácsony a szeretet ünnepe. Már egészen kicsi korunk óta tudjuk ezt, mert a szüleink is erre tanítottak minket, és éreztették velünk az ünnepek alatt. De nem csak a családi közeg járult ehhez hozzá, hanem filmipar és a szépirodalom is. Ezek olyan különleges darabok, amelyek száz év múlva is tanulságosak, aktuálisak és gyönyörűek lesznek. A cikk témája felöleli ezeket a műveket, amelyek köré felépíthetjük a karácsonyi ünnepeket, hogy egy érdekes tematikával feldobjuk az ünneplést. A családi ház ilyen stílusú dekorálását minden tapasztalat szerint az apukák imádják a legjobban!

Diótörő

A Diótörő igazi klasszikus karácsonyi történet, amivel már kicsiként is találkozhattunk. Középpontjában egy család karácsonyesti ünnepe áll. Pontosan ezért lesz ez tökéletes választás, ha az idei karácsonyunkat e történet köré építjük fel. Biztosan mindenkinek egy kis katona figura jut eszébe, amikor említésre kerül a Diótörő, és egy-két család karácsonyi dekorációi között lehet ott lapul ez bábu. Nem csak ikonikusan darab, de tökéletes dísztárgy is. Idén a karácsonyod épüljön a Diótörő témája köré, aminek kialakításában készséggel segítünk! Az otthonodban így a piros és a sötétzöld szín fog dominálni A katona figura alapdarab, ezt egészítheted ki piros-bogyós karácsonyi girlandokkal. A piros-zöld kombinációnál maradva, az adventi koszorúdnak válassz  kristály lucfenyő típusút. A központi dekorációd, a karácsonyfád pedig legyen egy mélyzöld Normandiai Jegenyefenyő. Ezt főleg fényes piros gömbökkel, piros bogyókkal, csillogós fényfüzérrel dekoráld.

Andersen kis Fenyőfája

Hans Christian Andersen fenyőfájáról szóló mese nem éppen vidám történet, de nagyon tanulságos. Egy gondolatokkal és vágyakkal rendelkező kis fenyőfa nagyra szeretne nőni, azonban amikor ez megtörténik, kivágják őt, eladják karácsonyfának, feldíszítik, majd kidobják. Szomorúan szárad ki a többi fenyőfával egy kupacban. Ha idén tiszta a lelkiismeretünk, akkor válasszunk műfenyőfát. Andersen kis Fenyőfája lucfenyő volt, ez műfenyőként is gyönyörű. Az igazán lelkes rajongók választhatnak kis cserepes fenyőfát, hogy a gyermeki kis Fenyő legyen az otthonunk főszereplője. Még egy érv amellett, hogy műfenyőt válasszunk: akár örök társunk is lehet, és a fenyőfánk minden karácsonykor boldogan fog az otthonunkban díszelegni. Hogy felidézzük a mese csillogó-villogó fenyőfájának hangulatát, használjunk karácsonyi világítást, amit a fenyőre is felhelyezhetünk. Törekedjünk a többször használatos dekorációk kihelyezésére, és ne dobjuk ki minden használat után a díszeinket.

piros karácsonyfa kandallóval

Karácsonyi ének

Az ünnepek idején töretlen népszerűségnek örvend a Karácsonyi ének, ami mindenki szívét melengetni tudja. Nincs ez máshogyan a történetben sem, hiszen pont arról szól, hogy karácsony estéjén mindenki szíve megtelik szeretettel. Ha az idei ünnepi dekorációnk a Karácsonyi Ének témáját szeretné követni, akkor bizony boldogsággal kell megtölteni az otthonunkat. De hogyan is kezdjünk ebbe bele? A Karácsonyi Ének fenyőfája a legtöbb feldolgozásban hófehér volt, ami a lélek belső tisztaságát szimbolizálta. Így egy gyönyörű havas királyi lucfenyő tökéletes választás lehet. Ennek dekorációja igazán mesébe illő, mivel arany színű masnikat és arany színű gömböket használtak fel hozzá. Ez egészült ki egy fenyőfa alatti arany hópelyhes puha szőnyeggel. Az otthonunkban az ajtókra és az ablakok köré, esetleg még az adventi koszorúra helyezzünk el pici csengettyűket, ezeket is lehetőleg arany színben. Ennek apró csengése fogja a karácsonyi éneket jelenteni.

A karácsonyi ének c. film a karacsonyfavilag.hu ajánlásával

További karácsonyi kiegészítőkért és karácsonyfákért böngéssze a weboldalunkat!