Geka tömlőcsatlakozó – GK csatlakozó

szerelő férfi kertben

Körmös tömlőcsatlakozó ismeretetője

GK – Geka rendszerű tömlőcsatlakozóink elsősorban hideg és meleg víz szállítására, kertészeti, öntözési és mosó alkalmazásokra alkalmasak. Gyors szerelhetőség jellemzi, gyakorlatilag egy mozdulattal összecsatlakoztatható és szétszedhető. A geka csatlakozók használatának segítségével a tömlők közötti méretátváltás is gyorsan és egyszerűen megoldható.

A GEKA rendszerű körmös gyorscsatlakozókat már a 20. század közepén használni kezdték. Kialakításukból adódóan csak bizonyos nyomástartományokban használhatók. A magasabb nyomások esetében, ami például a nagy nyomású szivattyúkban érhető el, már az 1960-as évek elején további fejlesztésre volt szüksége a legtöbb gyártónak. A Geka rendszerű csatlakozóink kiváló minőségben készülnek. A nagynyomású csatlakozóink melegen sajtolt sárgaréz alkatrészekből és esztergált sárgaréz alkatrészekből állnak össze.

geka tömlőcsatlakozó

Alkalmazástól függően a csatlakozóink NBR tömítőgyűrűvel vannak szerelve, melyek DIN 1629 ISO szerint készülnek. A szükséges nyomásállóság elérése érdekében a tömítőgyűrűt egy belső sárgaréz gyűrű stabilizálja.

A Geka tömlőcsatlakozóinkat ipari, mezőgazdasági, kertészeti használatra egyaránt javasoljuk. Csatlakozóink körömtávolsága 40 mm-es. Az alap típus 25 baros nyomásállóságú, míg a GEKA Plus csatlakozók akár 80 baros nyomáson is kitűnően használhatók.

Webáruházunkban hat féle menettel kínáljuk: 3/8 collos menettel, ½ collos menettel, 3/4 collos menettel, 1 collos menettel, 5/4 collos menettel, 1.1/2 collos menettel. Elérhetőek külső és belső menetes kivitelben egyaránt. Tömlők közötti átváltásnál fontos szerepe van a tömlővéges GEKA csatlakozóinknak. Ezt hét féle tömlőcsonk átmérővel kínáljuk. Az elérhető méretek az alábbiak: 10 mm-es , 13 mm-es, 16 mm-es, 19 mm-es, 25 mm-es, 32 mm-es és 38 mm-es

Webáruházunk kínálatában számos ipari és mezőgazdasági tömlő megtalálható. Kiegészítőként értékesítünk tömlőbilincseket és több féle tömlő csatlakozót is. A fent említett GEKA csatlakozók mellett kínálunk még Storz rendszerű, Kamlok rendszerű csatlakozókat, de tartálykocsi csatlakozók is megtalálhatóak kínálatunkban.