Az apás szülés előnyei

apás szülés előnyei

Jó harminc évvel ezelőttig szinte elképzelhetetlen volt, hogy a férfiak jelen legyenek a szülésnél. Az apa csak a szülés után kerülhetett játékba. Azóta sok minden megváltozott, és ma már sok pár számára teljesen normális, hogy a családfő is jelen van a gyermek világrajövetelénél. Ez persze növeli az apákra nehezedő nyomást is, hogy bemenjenek a szülőszobába. De vajon tényleg jó ez így? Bizony, sok érv szól az apás szülés mellett.

Milyen érvek szólnak amellett, hogy a férfi jelen legyen a szülésnél?

Számos oka van annak, hogy a férj vagy partner is becsatlakozzon a vajúdás és a születés csodájába. Nézzük végig, vajon mik ezek?

  • Mindkét partner megtapasztalja a világrajövetel varázslatát, és együtt válnak szülővé. A születés pillanata sokak számára lehengerlő, a közös élmény pedig erősítő, összekötő hatással bír.
  • A partner jelenléte nagyon megnyugtatóan hathat a leendő anyára, és csökkentheti a szorongását, különösen akkor, ha komplikációk lépnek fel.
  • A partner fizikai támogatást nyújthat a leendő anyának, például a fájdalmas területek masszírozásával vagy séta közbeni támogatásával.
  • Az apa közvetíthet az anya és a kórházi személyzet között, és még a császármetszés korai megkezdését is megakadályozhatja.

Természetesen előfordulhat, hogy a pár valamelyik tagja viszolyog, és nem támogatja a klasszikus „partnertámasz” alternatíváit. Ilyenkor a leendő szülőknek egyszerűen csak nyíltan kell beszélniük kívánságaikról és aggodalmaikról. Ezután sok minden gyorsan tisztázható. Így az anya megkaphatja a megfelelő támogatást a szülés során, a partnernek pedig lehetősége nyílik a saját ötleteit is belevinni a közös projektbe.

Egy dologról azonban ne feledkezzetek meg: nem mindegy, hogy a leendő apuka milyen ruházatban jelenik meg a szülés során! Carbon Medical webáruházában rendkívül kedvező áron tudjátok megvásárolni az apás szüléshez szükséges apás szülés ruha szettet, amit tegyetek is meg most, hogy később már ne legyen rá gondotok! A 16 óráig leadott rendelések munkanapokon másnapra kiszállításra is kerülnek!