A grillezést minden férfi imádja!

férfi grillez

Ha kert, akkor grillezés! A legtöbb kertes házba költöző lelki szemei előtt már a beköltözés előtt látja a grillezéseket, kellemes kertipartikat a családdal, barátokkal. A saját kert vitathatatlan előnye, hogy erre szinte bármikor van lehetőségünk, csak be kell szerezni hozzá a megfelelő eszközöket, na és persze kialakítani egy helyet, ahol kényelmesen megoldható a sütögetés, illetve az evés. Ha mindez megvan, semmi akadálya a grillpartiknak!

Miért szeretjük a grillt?

Amikor azt mondjuk, kerti grill, valószínűleg mindenki lelki szemei előtt a grillen megsüttött húsok jelennek meg, azonban ez az ételkészítési mód ennél sokkal többet tud. A konkrét ízek a fűszerezéstől függnek, de a grillen készülhetnek kolbászok, zöldségek is, amik szintén nagyon finomak tudnak lenni, ha jól készítik el őket. Érdemes szélesíteni a lehetőségeket, és sokféle grillezett ételt kipróbálni!

Bár a konyha még mindig elsősorban a nők területe, grillezni minden férfi szeret, ezért ez egy remek alkalom arra, hogy a férfiak készítsék el az ebédet vagy vacsorát. Kint a kertben sütögetni a grillnél teljesen más hangulatot teremt, mint a konyhában állni a tűzhely felett, ezért szívesebben vállalják. Ha pedig vendégek is vannak, ki ne akarná megcsillogtatni profi grilltudományát, hogy mindenkit lenyűgözzön?

Akkor vegyünk egy grillt – de melyiket?

Ha még nincs otthon grill, ideje egyet beszerezni, hogy indulhasson a kertiparti – de vajon milyen grillt válasszunk? Nos, nagyon eltérő lehet, hogy kinek melyik lesz ideális, függ attól, hogy mennyi helyünk van, mit és mennyit szeretnénk sütni, illetve az extra igényektől is. Az egyszerű, kicsi, kompakt grillektől kezdve a nagyobb, szekrénnyel is rendelkező darabokig bármi elérhető.

Vannak olyan grillek, amikkel egyszerre több ételt tudsz készíteni, mások kisebb mennyiségeket tudnak egy időben sütni. Nyilvánvalóan attól függ, melyik ideális számodra, hogy mekkora adag ételeket készítesz – egy sok vendéget váró kertipartin kis grillel nem érdemes szórakozni, de ha csak a szűk családnak sütögetsz vasárnap délelőtt, az is elég lehet. A grillnek lehetnek olyan extrái, mint az állítható tűztér, hamugyűjtő stb., csak rajtad áll, hogy ezek közül mit tartasz fontosnak