Egyedi és színes: loop vákuumpumpa a tökéletes bortároláshoz

bor vákumdugó

Ahhoz, hogy a borozás élvezetes legyen, akár házi körülmények között is, mindenképpen biztosítanunk kell a magunk számára a megfelelő eszköztárat. Amikor a bor frissen tartásáról van szó, akkor sokan kétségbe esnek, azonnal arra gondolnak, hogy a megmaradt ital végül a lefolyóban fog kikötni. Pedig valójában már megannyi megoldás van arra, hogy a palack tartalmát akár további 10 napig is frissen tarthassuk.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen boros kiegészítőkre lesz szükség ehhez. Kitérünk arra, hogy mire képesek ezek a színes és egyedi konyhai eszközök.

A loop vákuumpumpák és -dugók használata

A loop vákuumdugók, illetve az ezekhez tartozó vákuumpumpák együttes alkalmazása lehetőséget kínál a bor megfelelő tárolására. A legnagyobb előnyük talán az, hogy a pumpával pillanatok alatt kiszívhatjuk az üvegből a maradék levegőt, végül pedig a loop vákuumdugó segítségével teljesen lezárhatjuk a palackot. Ennek köszönhetően nem oxidálódik, nem megy el az íze és a zamata. Kerülhet utána a hűtőszekrénybe, de akár a pultra is. Teljesen mindegy, hogy milyen típusú italról van szó, lehet az fehér, vörös, esetleg rozé, mindegyik alkalmas lehet az oxidáció mentes tárolásra.

Ezekkel a színes és egyedi loop termékekkel otthoni körülmények között is igényesen borozhatunk. Az eszközökkel ugyanis úgy zárhatjuk le a borosüvegben található maradék bort, hogy az akár 10 nap múlva is fogyasztható marad. Ha tehát nem fogyott el egy-egy vacsora alkalmával az egész, akkor sem kell aggódni, jó lesz egy következő alkalommal. Az ital végig zamatos marad, akár 2 nap múlva, akár egy héttel később bontjuk fel ismét, a dugó könnyen eltávolítható.

Milyen színekben kaphatóak?

Különlegességüket mindenképpen az adja, hogy a Vacu Vin több egyedi színben is elkészítette őket. Kapható graphite, jade, sand, illetve terra. Ezek a pasztell árnyalatok minden konyhába remekül passzolnak, legyen az modern, minimalista, retro, vagy éppen vintage. Nem ütnek el a bútoroktól, az egyéb kiegészítőktől, berendezési tárgyaktól, elegánsak, már-már dekorációként szolgálnak.

Hogyan használhatjuk őket?

Tulajdonképpen ugyanúgy, ahogy bármely más vákuumpumpát. Nem kell tehát mást tenni, mint a nyitott palackra helyezni az eszközt, majd mehet is a szívás, amivel az utolsó csepp levegőt is kiszedjük az üvegből. Ne feledjük el, hogy a lezáráshoz szükséges pumpálások számát a termékhez csatolt leírásban találjuk, így biztosan optimális értéket érünk el.

Az utolsó lépés pedig az, hogy a palackra rákerül a vákuumdugó, amelynek köszönhetően a tárolás oxidálódás mentes lesz. Ezzel a megoldással a már említett 10 napig vákuum alatt marad a bor. Amennyiben újra fogyasztani kívánjuk, akkor pedig egyszerűen távolítsuk el a dugót és már mehet is a pohárba.